Wat doen we?


HYDROTHERAPIE MET WATERLOOPBAND


Bij hydrotherapie met een waterloopband wordt de ideale manier van bewegen nagebootst.  Honden krijgen ondersteuning van het water maar zijn toch niet volledig gewichtloos, zoals bij het zwemmen. Een waterloopband die iets mee geeft zodat er geen gevoel is van een harde ondergrond is én het water is verwarmd voor de spieren in optimale omstandigheden te kunnen laten werken.  Velen vinden het ook leuk omdat ze niet volledig in het water moeten, wat voor de niet-zo-waterratten  een groot verschil is.

 

Door de hond te laten bewegen in deze ideale omstandigheden, kunnen we gemakkelijk aan spieropbouw doen.  Ook de algemene gewaarwording van het correct plaatsen van de poten verhoogd, zoals bv bij revalidatie na knie-operatie.  En door deze andere manier van bewegen, kunnen we ook beter aan gewichtsverlies of -controle doen.
MANUELE THERAPIE - KINESITHERAPIE


Manuele therapie of fysiotherapie

Dit maakt een groot verschil in het leven van uw hond.

Algemeen beter bewegen, soepeler zijn, meer zin hebben in bewegen en terug steviger op de poten kunnen staan.

 

Deze therapie is de volgende stap na diagnose van de dierenarts of operatie maar nooit een vervanging van een consultatie of diagnose van een dierenarts.

Het kan geen noodzakelijke operaties van welke aard ook vervangen, geeft geen genezing bij erfelijke aandoeningen of aandoeningen veroorzaakt door ernstige opgelopen trauma’s in het verleden die ongeneeslijk zijn verklaard.

Maar het kan ook een goede voorbereiding zijn, in de aanloop naar een operatie. (bv. Voldoende spiermassa opbouwen zodat de revalidatie nadien vlotter verloopt).


BODY EN BALANCE

VOOR HONDEN


Body and Balance voor honden:

Onze nieuwste manier die perfect past in het revalidatie plaatje.  Door gemakkelijke oefeningen met verschillende materialen, kunnen we de hond laten revalideren op nog preciezere plaatsen of spiergroepen. Er wordt gewerkt met snoep of met hondenbrokken waardoor de honden hun motivatie meteen wakker is. 

Bij deze manier van bewegen of revalideren, is het wel heel belangrijk dat er professionele begeleiding is.  Om het leuk en niet belastend te houden, worden er op maat oefeningen gemaakt en samen overlopen.